Zomerse tomatensalade met basilicum en balsamico
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kilo tomaten, in plakken gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 3 eetlepels basilicum, fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamico azijn
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Doe de tomatenplakken in een grote kom.
- Voeg de knoflook, basilicum, olijfolie, balsamico azijn, zout en peper toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Laat de salade minstens 30 minuten staan om de smaken goed te laten intrekken.
- Serveer de salade koud.
Kooktijd en voedingswaarde
- Kooktijd: 15 minuten
- Calorieën per portie: 160 kcal
- Eiwitten: 2,5 g
- Koolhydraten: 7 g
- Vetten: 13 g