Zomerse tomatensalade met basilicum en balsamico

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kilo tomaten, in plakken gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels basilicum, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de tomatenplakken in een grote kom.
  2. Voeg de knoflook, basilicum, olijfolie, balsamico azijn, zout en peper toe.
  3. Roer alles goed door elkaar.
  4. Laat de salade minstens 30 minuten staan om de smaken goed te laten intrekken.
  5. Serveer de salade koud.

Kooktijd en voedingswaarde

  • Kooktijd: 15 minuten
  • Calorieën per portie: 160 kcal
  • Eiwitten: 2,5 g
  • Koolhydraten: 7 g
  • Vetten: 13 g