Zomerse Stamppot

Gepubliceerd op: 5 juli 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 gram aardappelen
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram feta
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een grote pan met water en een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de sperziebonen in stukjes en kook ze in een aparte pan met water in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
  4. Snijd de paprika's in blokjes en voeg deze toe aan de koekenpan. Bak de paprika's mee voor ongeveer 5 minuten.
  5. Snijd de courgette in blokjes en voeg deze ook toe aan de koekenpan. Bak alles nog eens 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
  6. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze samen met de balsamico azijn en gedroogde oregano toe aan de koekenpan. Bak alles nog eens 2 minuten.
  7. Giet de aardappelen en sperziebonen af en stamp ze fijn met een stamppotstamper. Voeg de groenten uit de koekenpan toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.
  8. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  9. Verkruimel de feta over de stamppot en garneer met de geroosterde pijnboompitten.
  10. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en serveer direct.

Serveertemperatuur:

Serveer de zomerse stamppot warm.

Totale tijd:

30 minuten

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 480 kcal
  • Vet: 21 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 6 gram
  • Koolhydraten: 58 gram
  • Waarvan suikers: 8 gram
  • Eiwitten: 15 gram
  • Vezels: 11 gram
  • Zout: 1,5 gram