Zalm Teriyaki
Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 20 minuten | Aantal personen: 4 | Calorieën per portie: 500 kcal | Voedingswaarde per portie: 20g eiwit, 11g koolhydraten, 29g vet
Ingrediënten:
- 4 stukken zalmfilet, ongeveer 140g per stuk
- 2 eetlepels teriyaki saus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1/2 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 3 eetlepels verse koriander
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de teriyaki saus, sojasaus, sesamolie, bruine suiker, olijfolie, knoflookpoeder en peper in een kom.
- Voeg de zalm filets toe en meng het geheel goed zodat alle filets bedekt zijn met de marinade.
- Leg de zalm filets in een ovenschaal en giet de resterende marinade er overheen.
- Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten totdat de zalm gaar is.
- Giet het resterende marinade erover en garneer met sesamzaadjes en koriander.