Zalm-spinazie taart
Ingrediënten (voor 4 personen):
300 gram zalmfilet
300 gram verse spinazie
1 rijpe avocado
6 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
Zout en peper naar smaak
Extra bloem voor het bestuiven van het werkblad
1 ei, losgeklopt
1 eetlepel sesamzaadjes
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en zet apart.
3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze voor ongeveer 1 minuut.
4. Voeg de spinazie toe en bak deze tot het geslonken is.
5. Voeg de zalm, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak dit nog 2-3 minuten mee.
6. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
7. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg dit toe aan het afgekoelde zalm-spinazie mengsel.
8. Rol de plakjes bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en leg ze op elkaar. Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 30x30 cm.
9. Vet een taartvorm in met wat olie en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn.
10. Schep het zalm-spinazie mengsel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig over de