Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram wortels
- 2 eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Bereiding:
- Schil de wortels en snijd ze in plakjes.
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg vervolgens de paprikapoeder, komijn, oregano, peper en zout toe en roer goed door.
- Voeg nu de wortelplakjes toe en bak deze mee tot ze iets zachter zijn geworden.
- Schenk vervolgens de honing over het gehakt-wortelmengsel en roer dit goed door.
- Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten sudderen op laag vuur.
- Proef en breng indien nodig op smaak met extra peper en zout.
- Serveer de wortel-honing gehaktschotel direct, bijvoorbeeld met rijst of aardappelpuree.
Serveertemperatuur:
Serveer de wortel-honing gehaktschotel warm, direct na bereiding.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 450 kcal
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Eiwitten: 35 gram
- Vezels: 8 gram