Wortel-honing gehaktschotel

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram wortels
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de wortels en snijd ze in plakjes.
  2. Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  5. Voeg vervolgens de paprikapoeder, komijn, oregano, peper en zout toe en roer goed door.
  6. Voeg nu de wortelplakjes toe en bak deze mee tot ze iets zachter zijn geworden.
  7. Schenk vervolgens de honing over het gehakt-wortelmengsel en roer dit goed door.
  8. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten sudderen op laag vuur.
  9. Proef en breng indien nodig op smaak met extra peper en zout.
  10. Serveer de wortel-honing gehaktschotel direct, bijvoorbeeld met rijst of aardappelpuree.

Serveertemperatuur:

Serveer de wortel-honing gehaktschotel warm, direct na bereiding.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 450 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 35 gram
  • Vezels: 8 gram