Wentelteefjes

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 sneetjes wit brood
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el suiker
  • Boter of olie om te bakken
  • Poedersuiker en/of stroop naar smaak

Bereiding:

  1. Klop in een kom de eieren, melk, kaneel, vanille-extract en suiker door elkaar.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg hier een klontje boter of een scheutje olie aan toe.
  3. Doop de sneetjes brood één voor één in het eimengsel, zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn.
  4. Bak de wentelteefjes in de pan totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  5. Herhaal dit totdat alle sneetjes brood gebakken zijn.
  6. Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en/of serveer met stroop naar smaak.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 360 kcal
  • Eiwitten: 11 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!