Wentelteefjes van Oliebollen
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 4 oliebollen
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 50 g boter
- Poedersuiker (optioneel)
- Vers fruit (optioneel)
Bereiding:
- Snijd de oliebollen in dikke plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Klop de eieren los in een diep bord.
- Voeg de melk, kaneel en vanille-extract toe aan de losgeklopte eieren en meng goed door elkaar.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Haal de plakken oliebol door het eimengsel, zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
- Bak de wentelteefjes van oliebollen in de koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Herhaal dit tot alle plakken oliebol op zijn en voeg eventueel extra boter toe als de pan te droog wordt.
- Serveer de wentelteefjes warm en bestrooi eventueel met poedersuiker en vers fruit.
Voedingswaarde:
- Calorieën: 467 kcal
- Koolhydraten: 46 g
- Vetten: 24 g
- Eiwitten: 13 g
- Vezels: 2 g