Wentelteefjes van Oliebollen

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Recept: Wentelteefjes van Oliebollen

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 4 oliebollen
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g boter
  • Poedersuiker (optioneel)
  • Vers fruit (optioneel)

Bereiding:

  1. Snijd de oliebollen in dikke plakken van ongeveer 1 cm dik.
  2. Klop de eieren los in een diep bord.
  3. Voeg de melk, kaneel en vanille-extract toe aan de losgeklopte eieren en meng goed door elkaar.
  4. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Haal de plakken oliebol door het eimengsel, zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
  6. Bak de wentelteefjes van oliebollen in de koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  7. Herhaal dit tot alle plakken oliebol op zijn en voeg eventueel extra boter toe als de pan te droog wordt.
  8. Serveer de wentelteefjes warm en bestrooi eventueel met poedersuiker en vers fruit.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 467 kcal
  • Koolhydraten: 46 g
  • Vetten: 24 g
  • Eiwitten: 13 g
  • Vezels: 2 g