Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 vol-au-vent pasteitjes
- 400 gram kipfilet
- 200 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 500 ml kippenbouillon
- 200 ml room
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze met peper en zout.
2. Verhit een eetlepel boter in een pan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
3. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook.
4. Verhit nog een eetlepel boter in dezelfde pan en fruit hierin de ui en knoflook.
5. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze zacht zijn.
6. Voeg de kip weer toe aan de pan en laat het geheel nog even sudderen.
7. Smelt ondertussen in een andere pan de resterende boter en voeg hier de bloem aan toe. Roer goed door tot er een roux ontstaat.
8. Voeg al roerend de kippenbouillon toe aan de roux en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
9. Voeg de saus toe aan het kip-champignonmengsel en laat het geheel nog even pruttelen.
10. Voeg de room, citroensap en peterselie toe en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
11. Verwarm de vol-au-vent pasteitjes volgens de instructies op de verpakking.
12. Schep het kip-champignonmengsel in de pasteitjes en serveer direct.
Serveertemperatuur:
Serveer de vol-au-vent pasteitjes warm.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 40 minuten.
Voedingswaarde (per persoon):
- Energie: 550 kcal
- Vetten: 30 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 35 gram
- Vezels: 2 gram