Vegan Salade

Gepubliceerd op: 14 januari 2024

Vegan Salade

Aantal personen: 4

Kooktijd: 20 minuten

Temperatuur: n.v.t.

Ingrediënten

  • 300 gram gemengde sla
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 50 gram kalamata olijven, gehalveerd
  • 100 gram vegan feta, verkruimeld
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Was de gemengde sla grondig en laat uitlekken.
  2. In een grote kom, meng de sla, komkommer, paprika, cherrytomaten, avocado, rode ui, pijnboompitten en olijven door elkaar.
  3. Verkruimel de vegan feta over de salade.
  4. In een kleine kom, meng de olijfolie, balsamico azijn, geperste knoflook, zout en peper tot een dressing.
  5. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  6. Laat de salade een paar minuten rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  7. Serveer de salade op een grote schaal of verdeel het over 4 borden.

Voedingswaarde per portie

  • Calorieën: 380
  • Koolhydraten: 17 gram
  • Vetten: 30 gram
  • Eiwitten: 7 gram
  • Vezels: 6 gram