Vegan Salade

Aantal personen: 4
Kooktijd: 20 minuten
Temperatuur: n.v.t.
Ingrediënten
- 300 gram gemengde sla
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- 50 gram kalamata olijven, gehalveerd
- 100 gram vegan feta, verkruimeld
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 teentje knoflook, geperst
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Was de gemengde sla grondig en laat uitlekken.
- In een grote kom, meng de sla, komkommer, paprika, cherrytomaten, avocado, rode ui, pijnboompitten en olijven door elkaar.
- Verkruimel de vegan feta over de salade.
- In een kleine kom, meng de olijfolie, balsamico azijn, geperste knoflook, zout en peper tot een dressing.
- Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Laat de salade een paar minuten rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Serveer de salade op een grote schaal of verdeel het over 4 borden.
Voedingswaarde per portie
- Calorieën: 380
- Koolhydraten: 17 gram
- Vetten: 30 gram
- Eiwitten: 7 gram
- Vezels: 6 gram