Tomatensoep met paprika

Gepubliceerd op: 27 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ui (150 gram)
  • 2 teentjes knoflook (10 gram)
  • 1 rode paprika (150 gram)
  • 1 gele paprika (150 gram)
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gram)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Snijd de paprika's in kleine blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de paprika's toe en bak deze nog eens 3 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, groentebouillon, gedroogde basilicum, oregano, paprikapoeder en suiker toe.
  6. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens zachtjes pruttelen voor ongeveer 20 minuten.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  8. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de tomatensoep met paprika in kommen en garneer eventueel met wat verse basilicum.

Serveertemperatuur:

Serveer de tomatensoep met paprika warm.

Totale tijd:

25 minuten bereidingstijd + 20 minuten kooktijd = 45 minuten totale tijd.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 145 kcal
  • Vet: 5,3 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 0,8 gram
  • Koolhydraten: 19,6 gram
  • Waarvan suikers: 11,8 gram
  • Eiwitten: 4,2 gram
  • Zout: 1,5 gram