Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 ui (150 gram)
- 2 teentjes knoflook (10 gram)
- 1 rode paprika (150 gram)
- 1 gele paprika (150 gram)
- 2 blikken gepelde tomaten (800 gram)
- 750 ml groentebouillon
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl suiker
- 1 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de paprika's in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg de paprika's toe en bak deze nog eens 3 minuten mee.
- Voeg vervolgens de gepelde tomaten, groentebouillon, gedroogde basilicum, oregano, paprikapoeder en suiker toe.
- Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens zachtjes pruttelen voor ongeveer 20 minuten.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer de tomatensoep met paprika in kommen en garneer eventueel met wat verse basilicum.
Serveertemperatuur:
Serveer de tomatensoep met paprika warm.
Totale tijd:
25 minuten bereidingstijd + 20 minuten kooktijd = 45 minuten totale tijd.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 145 kcal
- Vet: 5,3 gram
- Waarvan verzadigd vet: 0,8 gram
- Koolhydraten: 19,6 gram
- Waarvan suikers: 11,8 gram
- Eiwitten: 4,2 gram
- Zout: 1,5 gram