Tomatensoep met paprika

Gepubliceerd op: 27 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 ui (150 gram)
  • 2 teentjes knoflook (10 gram)
  • 1 rode paprika (150 gram)
  • 1 gele paprika (150 gram)
  • 800 gram tomatenblokjes (2 blikken)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode en gele paprika en snijd in kleine blokjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, gedroogde basilicum, oregano en paprikapoeder toe. Breng aan de kook en laat de soep vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertemperatuur

De tomatensoep met paprika kan zowel warm als koud geserveerd worden. Voor een warme soep serveer je deze direct na bereiding. Voor een koude soep laat je de soep afkoelen in de koelkast en serveer je deze gekoeld.

Aantal personen

Dit recept is geschikt voor 4 personen als voorgerecht of voor 2 personen als hoofdgerecht.

Totale tijd

De totale bereidingstijd voor de tomatensoep met paprika bedraagt ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 148 kcal
  • Vet: 5,4 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 0,8 gram
  • Koolhydraten: 20,3 gram
  • Waarvan suikers: 13,9 gram
  • Eiwitten: 4,2 gram
  • Zout: 1,5 gram

Geniet van deze heerlijke tomatensoep met paprika als voorgerecht of als lichte maaltijd. Serveer met een stukje brood of croutons voor een extra bite. Eet smakelijk!