Tomatensoep met ketjap en gehaktballen

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 grote tomaten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el ketjap
  • 750ml kippenbouillon
  • 400ml gezeefde tomaten
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 200g gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de tomaten en snijd ze in blokjes. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomaten toe en laat deze ongeveer 5 minuten meebakken.
  3. Voeg de laurierblaadjes, ketjap, bouillon, gezeefde tomaten en suiker toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  4. Meng ondertussen het gehakt met paneermeel, peterselie, zout en peper. Rol hier kleine balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de balletjes in de oven in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  5. Voeg de balletjes toe aan de soep en laat nog 5 minuten koken.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer direct.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 315 kcal
  • Koolhydraten: 22.1 g
  • Eiwitten: 19.2 g
  • Vetten: 15.5 g