Tomatensalade met ei

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 eieren
  • 4 grote tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de eieren in kokend water voor 8 minuten.
  2. Haal de eieren uit het kokende water en laat ze afkoelen.
  3. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  4. Meng de tomaten met de olijfolie, azijn, knoflook, peterselie, zout en peper in een kom.
  5. Schil de eieren en snij ze in kleine blokjes.
  6. Voeg de eieren toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.

Kooktijd: 10 minuten

Calorieën en voedingswaarden (per portie):

  • Calorieën: 150 kcal
  • Koolhydraten: 4 g
  • Vetten: 11 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vezels: 1 g
  • Natrium: 104 mg