Tomaat, kaas en ham ovenschotel

Gepubliceerd op: 19 november 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram aardappelen
  • 4 grote tomaten
  • 200 gram geraspte kaas
  • 200 gram ham, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de plakjes aardappel toe aan de pan en bak ze tot ze lichtbruin zijn.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  7. Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal.
  8. Bedek de aardappels met de helft van de tomatenplakjes.
  9. Strooi hierover de helft van de geraspte kaas.
  10. Verdeel de helft van de ham over de kaas.
  11. Herhaal deze stappen met de rest van de aardappels, tomaten, kaas en ham.
  12. Bestrooi de bovenkant van de ovenschotel met wat zout en peper.
  13. Bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  14. Haal de ovenschotel uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem serveert.

Serveertemperatuur:

Serveer de tomaat, kaas en ham ovenschotel warm, direct uit de oven.

Totale tijd:

De totale tijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten, inclusief voorbereiding en baktijd.

Voedingswaarde (per portie):

  • Calorieën: 450
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 20 gram
  • Vetten: 25 gram
  • Vezels: 4 gram