Thaise Noedelsoep met Garnalen

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Aantal personen: 4
Kooktijd: 15 minuten
Calorieën: 400 kcal
Voedingswaarde: Koolhydraten 25 g, Eiwitten 32 g, Vetten 16 g

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 200 g garnalen, geschild en geveld
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel Thaise currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1-2 theelepels vissaus
  • 200 g Thaise noedels
  • 4 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daarin de ui, garnalen en knoflook aan.
  2. Voeg de Thaise currypasta toe en bak deze 1 minuut mee.
  3. Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
  4. Voeg de vissaus toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  5. Kook ondertussen de Thaise noedels volgens de verpakking.
  6. Voeg de koriander en lente-uitjes toe aan de soep en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  7. Verdeel de noedels over 4 kommen en giet de soep eroverheen.
  8. Garneer met nog wat koriander en lente-uitjes.

Eet smakelijk!