Thaise Noedelsoep met Garnalen
Aantal personen: 4
Kooktijd: 15 minuten
Calorieën: 400 kcal
Voedingswaarde: Koolhydraten 25 g, Eiwitten 32 g, Vetten 16 g
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, in halve ringen gesneden
- 200 g garnalen, geschild en geveld
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel Thaise currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon
- 1-2 theelepels vissaus
- 200 g Thaise noedels
- 4 eetlepels koriander, fijngesneden
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daarin de ui, garnalen en knoflook aan.
- Voeg de Thaise currypasta toe en bak deze 1 minuut mee.
- Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
- Voeg de vissaus toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
- Kook ondertussen de Thaise noedels volgens de verpakking.
- Voeg de koriander en lente-uitjes toe aan de soep en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
- Verdeel de noedels over 4 kommen en giet de soep eroverheen.
- Garneer met nog wat koriander en lente-uitjes.