Thaise Groene Curry

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 ml Thaise groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2-3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui, gehakt
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 200 gram verse groene erwten
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 200 gram paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • Vers gemalen peper
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de kip, groene erwten, champignons, paprika en alle kruiden toe. Bak het mengsel nog 5 minuten.
  3. Voeg de Thaise groene currypasta toe en roer goed. Voeg de kokosmelk, sojasaus en honing toe en roer goed.
  4. Breng het mengsel aan de kook. Laat het 15-20 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is en alle groenten zacht zijn.
  5. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Garneer met verse koriander en serveer.

Kooktijd en voedingswaarde

Kooktijd: 25-30 minuten.

Calorieën: 420 kcal per persoon.

Voedingswaarde: Vetten 23 g, Koolhydraten 11 g, Eiwitten 34 g.