Thaise Groene Curry
Ingrediënten (4 personen)
- 150 ml Thaise groene currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus
- 2-3 eetlepels honing
- 4 eetlepels olie
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ui, gehakt
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 200 gram verse groene erwten
- 200 gram champignons, in plakjes
- 200 gram paprika, in blokjes
- 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
- Vers gemalen peper
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kip, groene erwten, champignons, paprika en alle kruiden toe. Bak het mengsel nog 5 minuten.
- Voeg de Thaise groene currypasta toe en roer goed. Voeg de kokosmelk, sojasaus en honing toe en roer goed.
- Breng het mengsel aan de kook. Laat het 15-20 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is en alle groenten zacht zijn.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Garneer met verse koriander en serveer.
Kooktijd en voedingswaarde
Kooktijd: 25-30 minuten.
Calorieën: 420 kcal per persoon.
Voedingswaarde: Vetten 23 g, Koolhydraten 11 g, Eiwitten 34 g.