Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 250 ml water
- 2 eetlepels olie
- 1 ei
- 500 gram appels
- 50 gram rozijnen
- 50 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 50 gram gesmolten boter
- Poedersuiker (optioneel)
Bereiding
- Meng in een kom de bloem en het zout. Voeg vervolgens het water, de olie en het ei toe. Kneed het deeg goed door tot het soepel en elastisch is.
- Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appels met de rozijnen, suiker en kaneel.
- Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 1 millimeter dik.
- Bestrijk het deeg met gesmolten boter en verdeel het appelmengsel over de helft van het deeg.
- Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk de randen goed dicht.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg de strudel voorzichtig in de pan. Bak de strudel aan beide kanten goudbruin in ongeveer 5 minuten per kant.
- Haal de strudel uit de pan en laat hem afkoelen op een rooster.
- Bestrooi de strudel eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Serveertemperatuur
Serveer de strudel warm of op kamertemperatuur.
Aantal personen
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd
De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 1 uur, inclusief 30 minuten rusttijd voor het deeg.
Voedingswaarde
Per portie (1/4 van de strudel) bevat dit recept ongeveer:
- Calorieën: 315
- Vet: 10 gram
- Koolhydraten: 51 gram
- Eiwitten: 5 gram
- Vezels: 3 gram
- Suiker: 21 gram