Strudel recept

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ei
  • 500 gram appels
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram gesmolten boter
  • Poedersuiker (optioneel)

Bereiding

  1. Meng in een kom de bloem en het zout. Voeg vervolgens het water, de olie en het ei toe. Kneed het deeg goed door tot het soepel en elastisch is.
  2. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appels met de rozijnen, suiker en kaneel.
  4. Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 1 millimeter dik.
  5. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en verdeel het appelmengsel over de helft van het deeg.
  6. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk de randen goed dicht.
  7. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg de strudel voorzichtig in de pan. Bak de strudel aan beide kanten goudbruin in ongeveer 5 minuten per kant.
  8. Haal de strudel uit de pan en laat hem afkoelen op een rooster.
  9. Bestrooi de strudel eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Serveertemperatuur

Serveer de strudel warm of op kamertemperatuur.

Aantal personen

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd

De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 1 uur, inclusief 30 minuten rusttijd voor het deeg.

Voedingswaarde

Per portie (1/4 van de strudel) bevat dit recept ongeveer:
  • Calorieën: 315
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 51 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 3 gram
  • Suiker: 21 gram