Stoofvlees met Belgisch bier

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Recept: Stoofvlees met Belgisch bier

Dit heerlijke stoofvlees met Belgisch bier is perfect voor een koude herfst- of winteravond. Het bier zorgt voor een unieke smaak en maakt het vlees heerlijk mals. Dit recept is geschikt voor 4 personen en heeft een kooktijd van 2,5 uur.

Benodigdheden

  • 800 gram runderstoofvlees
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 50 gram boter
  • 1 flesje Belgisch bier (bijvoorbeeld een Dubbel of Tripel)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el azijn
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd het stoofvlees in blokjes van ongeveer 3 cm en bestrooi met peper en zout. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een stoofpan en bak het vlees op hoog vuur aan tot het aan alle kanten bruin is.
  3. Haal het vlees uit de pan en fruit de uien en knoflook in het overgebleven vet tot ze glazig zijn.
  4. Voeg nu het vlees weer toe aan de pan en bestrooi met bloem. Bak dit nog even mee totdat de bloem goed is opgenomen door het vlees.
  5. Blus het geheel af met het flesje Belgisch bier en voeg de laurierblaadjes, tijm, bruine suiker en azijn toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag.
  6. Laat het stoofvlees nu op laag vuur 2,5 uur stoven. Roer af en toe door en voeg indien nodig wat water toe als het te droog wordt.
  7. Verwijder na 2,5 uur de laurierblaadjes en tijm en proef het stoofvlees. Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.
  8. Serveer het stoofvlees met Belgisch bier met bijvoorbeeld aardappelpuree en gestoomde groenten.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 541 kcal
  • Vet: 27 g
  • Verzadigd vet: 13 g
  • Koolhydraten: 25 g
  • Suikers: 8 g
  • Eiwitten: 44 g
  • Zout: 2 g