Stamppot Hutspot

Gepubliceerd op: 15 januari 2024

Recept Stamppot Hutspot

Aantal personen: 4

Kooktijd: 30 minuten

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 500 kcal
  • Vet: 12 g
  • Koolhydraten: 65 g
  • Eiwitten: 30 g

Benodigdheden

  • 1 kg aardappelen
  • 500 g winterpeen
  • 500 g uien
  • 500 g runderlappen
  • 1 el boter
  • 1 el olie
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Snijd de winterpeen in plakjes en de uien in grove stukken.
  3. Verhit de boter en olie in een grote pan en bak de runderlappen aan beide kanten goudbruin.
  4. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, gemalen kruidnagel, zout en peper toe aan de pan en bak dit nog even mee.
  5. Voeg vervolgens 500 ml water toe en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen op laag vuur, totdat het vlees zacht is en uit elkaar valt.
  6. Kook ondertussen de aardappelen en winterpeen in een aparte pan met water en een snufje zout. Laat dit ongeveer 20 minuten koken, totdat de aardappelen en winterpeen zacht zijn.
  7. Giet de aardappelen en winterpeen af en stamp het geheel fijn met een stamper.
  8. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan met het vlees en voeg het vlees toe aan de gestampte aardappelen en winterpeen. Roer alles goed door elkaar.
  9. Verwarm de stamppot nog even op laag vuur en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
  10. Serveer de stamppot hutspot met het vlees en eventueel wat jus.