Stamppot Hutspot
Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 500 kcal
- Vet: 12 g
- Koolhydraten: 65 g
- Eiwitten: 30 g
Benodigdheden
- 1 kg aardappelen
- 500 g winterpeen
- 500 g uien
- 500 g runderlappen
- 1 el boter
- 1 el olie
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 1 tl gemalen kruidnagel
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Snijd de winterpeen in plakjes en de uien in grove stukken.
- Verhit de boter en olie in een grote pan en bak de runderlappen aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, gemalen kruidnagel, zout en peper toe aan de pan en bak dit nog even mee.
- Voeg vervolgens 500 ml water toe en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen op laag vuur, totdat het vlees zacht is en uit elkaar valt.
- Kook ondertussen de aardappelen en winterpeen in een aparte pan met water en een snufje zout. Laat dit ongeveer 20 minuten koken, totdat de aardappelen en winterpeen zacht zijn.
- Giet de aardappelen en winterpeen af en stamp het geheel fijn met een stamper.
- Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan met het vlees en voeg het vlees toe aan de gestampte aardappelen en winterpeen. Roer alles goed door elkaar.
- Verwarm de stamppot nog even op laag vuur en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
- Serveer de stamppot hutspot met het vlees en eventueel wat jus.