Stamppot Boerenkool

Gepubliceerd op: 15 januari 2024

Stamppot Boerenkool

Aantal personen: 4

Kooktijd: 30 minuten

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 400
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 20 gram
  • Vetten: 15 gram

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen
  • 600 gram boerenkool
  • 250 ml melk
  • 100 gram spekjes
  • 1 grote rookworst
  • 50 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Was de boerenkool goed en snijd de harde stukken van de stelen af.
  3. Kook de aardappelen en boerenkool samen in een grote pan met water en een snufje zout. Laat dit ongeveer 20 minuten koken, tot de aardappelen zacht zijn.
  4. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn met een stamper. Voeg de melk toe en meng het geheel goed door elkaar.
  5. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan krokant en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst vervolgens in plakjes.
  7. Voeg de roomboter toe aan de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de stamppot met de plakjes rookworst en de krokante spekjes.