Stamppot Boerenkool
Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 400
- Koolhydraten: 40 gram
- Eiwitten: 20 gram
- Vetten: 15 gram
Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen
- 600 gram boerenkool
- 250 ml melk
- 100 gram spekjes
- 1 grote rookworst
- 50 gram roomboter
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Was de boerenkool goed en snijd de harde stukken van de stelen af.
- Kook de aardappelen en boerenkool samen in een grote pan met water en een snufje zout. Laat dit ongeveer 20 minuten koken, tot de aardappelen zacht zijn.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn met een stamper. Voeg de melk toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan krokant en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst vervolgens in plakjes.
- Voeg de roomboter toe aan de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot met de plakjes rookworst en de krokante spekjes.