Stamppot Andijvie

Gepubliceerd op: 15 januari 2024

Stamppot Andijvie

Aantal personen: 4

Kooktijd: 30 minuten

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 550 kcal
  • Vet: 20 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Eiwitten: 30 g

Benodigdheden:

  • 1 kg aardappelen
  • 500 g andijvie
  • 200 g spekjes
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een grote pan met water en breng aan de kook. Voeg wat zout toe aan het water.
  2. Was de andijvie en snijd deze in fijne reepjes.
  3. Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  4. Voeg de gesneden andijvie toe aan het achtergebleven vet in de pan en bak deze tot ze geslonken zijn.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de melk en boter toe en stamp nog even door tot er een smeuïge puree ontstaat.
  6. Voeg de gebakken andijvie en spekjes toe aan de puree en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de stamppot andijvie op warme borden en smullen maar!