Stamppot Andijvie
Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 550 kcal
- Vet: 20 g
- Koolhydraten: 60 g
- Eiwitten: 30 g
Benodigdheden:
- 1 kg aardappelen
- 500 g andijvie
- 200 g spekjes
- 100 ml melk
- 50 g boter
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een grote pan met water en breng aan de kook. Voeg wat zout toe aan het water.
- Was de andijvie en snijd deze in fijne reepjes.
- Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Voeg de gesneden andijvie toe aan het achtergebleven vet in de pan en bak deze tot ze geslonken zijn.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de melk en boter toe en stamp nog even door tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Voeg de gebakken andijvie en spekjes toe aan de puree en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot andijvie op warme borden en smullen maar!