Spinazie-kikkererwtenrijst met kaas

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Aantal personen: 4

Kooktijd: 25 minuten

Temperatuur: Geen oven nodig

Ingrediënten:

  • 300 gram spinazie
  • 200 gram rijst
  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 150 gram kaas (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan en bak ze glazig.
  4. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  5. Voeg de kikkererwten toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg als laatste de geraspte kaas toe en laat deze smelten.
  9. Serveer de spinazie-kikkererwtenrijst met kaas direct en geniet ervan!

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 430 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Verzadigd vet: 5 gram
  • Koolhydraten: 54 gram
  • Suikers: 4 gram
  • Eiwitten: 17 gram
  • Zout: 2 gram