Salade met kiptomaat en komkommer - voor 4 personen

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 3 tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 komkommer, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels peterselie, fijn gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de kipfilet op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper.
  3. Bak de kipfilet gedurende 20-25 minuten in de oven.
  4. Haal de kip uit de oven en laat afkoelen.
  5. Doe de tomaten en komkommer in een grote kom en voeg de kip toe.
  6. Bestrooi met peterselie.
  7. Garneer met wat extra olijfolie en citroensap.

Kooktijd

25 minuten

Calorieën & Voedingswaarde

Per portie: Calorieën: 252 kcal Vetten: 12.1 g Koolhydraten: 7.2 g Eiwitten: 28.5 g Vezels: 2.3 g