Salade met Burrata en Perzik

Gepubliceerd op: 30 augustus 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 200 gram rucola
  • 2 rijpe perziken
  • 4 bolletjes burrata (van ongeveer 125 gram per stuk)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Was de rucola en laat deze goed uitlekken.
  2. Snijd de perziken in partjes en verwijder de pit.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  4. Schil de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
  5. Meng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de rucola over 4 borden.
  7. Leg op elk bord een bolletje burrata en verdeel de perzikpartjes hieromheen.
  8. Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade.
  9. Besprenkel de salade met de dressing.
  10. Serveer de salade direct.

Serveertemperatuur:

De salade met burrata en perzik kan het beste geserveerd worden op kamertemperatuur.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor deze salade bedraagt ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde (per persoon):

  • Energie: 365 kcal
  • Vet: 27 gram
  • Verzadigd vet: 9 gram
  • Koolhydraten: 19 gram
  • Suikers: 13 gram
  • Eiwitten: 13 gram
  • Zout: 0,5 gram