Romige Tagliatelle met Zalm

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingredienten (voor 4 personen):

  • 400 g tagliatelle
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 g zalmfilet, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 200 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd:

45 minuten

Calorieën en voedingswaarde:

Per persoon: Calorieën: 708 kcal Koolhydraten: 46 g Eiwitten: 34 g Vetten: 42 g

Bereiding:

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de uien en knoflook totdat ze goudbruin zijn. Voeg de zalmfiletblokjes toe en bak deze kort mee.
  3. Giet de kippenbouillon in de pan en breng deze aan de kook.
  4. Voeg de slagroom toe en laat het geheel zo'n 10 minuten pruttelen.
  5. Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de saus. Roer het geheel goed door elkaar en warm het nog even op.
  6. Bestrooi het geheel met geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak en serveer direct.