Ingredienten (voor 4 personen):
- 400 g tagliatelle
- 2 uien, gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 500 g zalmfilet, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- 200 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd:
45 minuten
Calorieën en voedingswaarde:
Per persoon:
Calorieën: 708 kcal
Koolhydraten: 46 g
Eiwitten: 34 g
Vetten: 42 g
Bereiding:
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de uien en knoflook totdat ze goudbruin zijn. Voeg de zalmfiletblokjes toe en bak deze kort mee.
- Giet de kippenbouillon in de pan en breng deze aan de kook.
- Voeg de slagroom toe en laat het geheel zo'n 10 minuten pruttelen.
- Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de saus. Roer het geheel goed door elkaar en warm het nog even op.
- Bestrooi het geheel met geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak en serveer direct.