Rijst met Spinazie

Gepubliceerd op: 19 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram rijst
  • 500 gram spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het daarna afkoelen.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  3. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan. Bak de ui voor ongeveer 2 minuten.
  4. Hak de knoflook en rode peper fijn en voeg deze toe aan de pan. Bak het geheel nog eens 2 minuten.
  5. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat het slinken.
  6. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en kurkumapoeder toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de afgekoelde rijst toe aan de pan en meng het geheel goed door elkaar.
  9. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur staan, zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  10. Serveer de rijst met spinazie warm.

Serveertemperatuur:

De rijst met spinazie kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde (per portie):

  • Energie: 300 kcal
  • Vet: 8 gram
  • Verzadigde vetten: 1 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Waarvan suikers: 2 gram
  • Vezels: 5 gram
  • Eiwitten: 10 gram
  • Zout: 1 gram