Rijst met koolvis en kokosmelk

Gepubliceerd op: 12 december 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram rijst
  • 4 eieren
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 gram pasta
  • 500 gram aardappelen
  • 300 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram koolvisfilet
  • 400 ml kokosmelk

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze daarna. Snijd de eieren in plakjes.
  3. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verwijder eventueel de zaadjes als je niet van pittig houdt.
  4. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  7. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
  8. Voeg de gesnipperde ui, rode peper en geperste knoflook toe aan de aardappelen en bak dit nog 2 minuten mee.
  9. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  10. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat dit slinken.
  11. Snijd de koolvisfilet in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Bak de vis ongeveer 5 minuten mee, totdat deze gaar is.
  12. Giet de kokosmelk in de pan en laat dit nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  13. Verdeel de gekookte rijst over 4 borden en schep hier het koolvismengsel overheen.
  14. Leg op elk bord een paar plakjes ei en serveer direct.

Voedingswaarde:

Per portie (1/4 van het recept):

  • Energie: 750 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 90 gram
  • Waarvan suikers: 5 gram
  • Eiwitten: 40 gram
  • Zout: 1,5 gram

Serveertemperatuur:

Dit gerecht kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.

Totale tijd:

Ongeveer 40 minuten