Rijst met kip en groenten

Gepubliceerd op: 5 oktober 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram rijst
  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met de paprikapoeder, kerriepoeder, oregano en peper en zout.
  3. Snijd de paprika's en courgette in blokjes en de ui en knoflook fijn.
  4. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak hierin de gemarineerde kipfilet tot deze goudbruin en gaar is.
  5. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  6. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog even sudderen.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de afgekoelde rijst over 4 borden en schep hier het kip-groenten mengsel bovenop.

Serveertemperatuur:

Serveer de rijst met kip en groenten warm.

Voedingswaarde (per portie):

  • Energie: 500 kcal
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Eiwitten: 30 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Vezels: 8 gram

Totale tijd:

30 minuten (inclusief bereidingstijd rijst).