Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram rijst
- 400 gram kipfilet
- 4 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 wortel
- 150 gram doperwten
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met zout en peper.
- Klop de eieren los in een kom en voeg hier een snufje zout aan toe.
- Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wokpan en bak hierin de eieren tot ze gaar zijn. Haal de eieren uit de pan en snijd ze in reepjes.
- Verhit nogmaals 1 eetlepel olie in de wokpan en bak hierin de kipfilet tot deze gaar is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika's en wortel in blokjes.
- Verhit 1 eetlepel olie in de wokpan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg vervolgens de paprika's, wortel en doperwten toe en roerbak deze voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gebakken kipfilet en eierreepjes toe aan de groenten in de wokpan.
- Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de sojasaus, oestersaus en sesamolie toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel nog 2-3 minuten bakken op hoog vuur.
Serveren
Serveer de rijst met kip en ei warm, bij voorkeur direct na bereiding. Garneer eventueel met wat extra reepjes ei en fijngehakte lente-ui.
Voedingswaarde per portie
- Energie: 550 kcal
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 60 gram
- Eiwitten: 30 gram
- Vezels: 6 gram
Totale tijd
30 minuten (inclusief bereidingstijd rijst)
Serveertemperatuur
Warm