Rijst met kip en ei

Gepubliceerd op: 19 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram rijst
  • 400 gram kipfilet
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 wortel
  • 150 gram doperwten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met zout en peper.
  3. Klop de eieren los in een kom en voeg hier een snufje zout aan toe.
  4. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wokpan en bak hierin de eieren tot ze gaar zijn. Haal de eieren uit de pan en snijd ze in reepjes.
  5. Verhit nogmaals 1 eetlepel olie in de wokpan en bak hierin de kipfilet tot deze gaar is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  6. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika's en wortel in blokjes.
  7. Verhit 1 eetlepel olie in de wokpan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  8. Voeg vervolgens de paprika's, wortel en doperwten toe en roerbak deze voor ongeveer 5 minuten.
  9. Voeg de gebakken kipfilet en eierreepjes toe aan de groenten in de wokpan.
  10. Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
  11. Voeg de sojasaus, oestersaus en sesamolie toe en roer goed door.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Laat het geheel nog 2-3 minuten bakken op hoog vuur.

Serveren

Serveer de rijst met kip en ei warm, bij voorkeur direct na bereiding. Garneer eventueel met wat extra reepjes ei en fijngehakte lente-ui.

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 550 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Eiwitten: 30 gram
  • Vezels: 6 gram

Totale tijd

30 minuten (inclusief bereidingstijd rijst)

Serveertemperatuur

Warm