Rijst met Kip, Ei en Spinazie (4 personen)

Gepubliceerd op: 23 september 2023

Ingrediënten:

  • 400 g rijst
  • 500 g kipfilet
  • 2 eieren
  • 500 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipfilet goudbruin.
  3. Voeg de knoflookpoeder, zout en peper toe en bak de kip nog een paar minuten.
  4. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  5. Breek de eieren boven de pan en bak ze totdat ze goed gegaard zijn.
  6. Meng de rijst met de kip, spinazie en eieren en warm alles nog even door.

Kooktijd:

20-25 minuten

Calorieën en Voedingswaarde:

Per portie (4 personen): Calorieën: 576 kcal Koolhydraten: 63 g Vetten: 11 g Eiwitten: 39 g