Ingrediënten (voor 4 personen):
- 250 gram lasagnebladen
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 wortel, in blokjes
- 150 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
Stap-voor-stap bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg vervolgens de champignons, courgette en wortel toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel zo'n 10 minuten sudderen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
- Breng in een grote pan water aan de kook en kook hierin de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking.
- Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje van het gehaktmengsel.
- Bedek dit met een laagje lasagnebladen en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje van het gehaktmengsel.
- Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.
- Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin en bubbly in de voorverwarmde oven.
- Laat de lasagne even afkoelen voor het serveren.
Serveertemperatuur:
Serveer de lasagne warm, direct uit de oven.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 45 minuten.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 600 kcal
- Koolhydraten: 50 gram
- Vetten: 25 gram
- Eiwitten: 40 gram
- Vezels: 10 gram