Recept: Zalm met honing-knoflook glazuur, wortel-spinazie salade en avocado

Gepubliceerd op: 1 maart 2024

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels honing
  • 2 grote wortels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Meng in een kleine kom de fijngehakte knoflook en honing tot een gladde pasta.
  2. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met het honing-knoflook mengsel en laat ze marineren terwijl je de salade maakt.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de zalmfilets ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Haal de zalm uit de pan en laat het rusten terwijl je de salade klaarmaakt.
  6. Verhit nog een eetlepel olijfolie in dezelfde pan en voeg de plakjes wortel toe.
  7. Bak de wortel ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn, maar nog wel een beetje knapperig.
  8. Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot het geslonken is.
  9. Haal de pan van het vuur en voeg de blokjes avocado toe. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een zalmfilet.
  11. Serveer direct.

Serveertemperatuur:

Serveer de zalm en salade op kamertemperatuur.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

30 minuten (inclusief marineren van de zalm).

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 400 kcal
  • Koolhydraten: 18 gram
  • Eiwitten: 28 gram
  • Vetten: 24 gram
  • Vezels: 6 gram