Recept voor Tomaat-Kip met Peper en Knoflook (4 personen)

Gepubliceerd op: 23 september 2023

  • Tijd: 45 minuten
  • Calorieën: 441 per portie
  • Voedingswaarde:
    • Koolhydraten: 13 g
    • Vetten: 15 g
    • Eiwitten: 45 g

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets (ca. 180 g per stuk)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels gehakte verse oregano
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel verse gemalen peper
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 tomaten, in blokjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de knoflook, olijfolie, peterselie, oregano, chilipoeder, cayennepeper, zout en peper.
  3. Bak de kipfilets in de oven gedurende 20 minuten.
  4. Verwarm intussen een koekenpan met een klein beetje olie en fruit de ui gedurende 3 minuten.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog eens 3 minuten.
  6. Voeg de tomaten toe aan de kipfilets in de ovenschaal en bak nog eens 10 minuten.
  7. Serveer de Tomaat-Kip met Peper en Knoflook met een frisse salade.