Recept voor Tomaat-Kip met Peper en Knoflook (4 personen)
- Tijd: 45 minuten
- Calorieën: 441 per portie
- Voedingswaarde:
- Koolhydraten: 13 g
- Vetten: 15 g
- Eiwitten: 45 g
Ingrediënten:
- 4 kipfilets (ca. 180 g per stuk)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- 2 eetlepels gehakte verse oregano
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel verse gemalen peper
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 2 tomaten, in blokjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de knoflook, olijfolie, peterselie, oregano, chilipoeder, cayennepeper, zout en peper.
- Bak de kipfilets in de oven gedurende 20 minuten.
- Verwarm intussen een koekenpan met een klein beetje olie en fruit de ui gedurende 3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog eens 3 minuten.
- Voeg de tomaten toe aan de kipfilets in de ovenschaal en bak nog eens 10 minuten.
- Serveer de Tomaat-Kip met Peper en Knoflook met een frisse salade.