Recept voor Spekjes met prei, wortel en tomaat

Gepubliceerd op: 20 mei 2024

Ingredienten (voor 4 personen):

  • 300 gram spekjes
  • 2 preien
  • 2 wortels
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd de prei in ringen en de wortels in dunne plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de spekjes op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
  3. Voeg de gesneden prei en wortel toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten mee.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en pers de knoflook.
  5. Voeg de tomaten en knoflook toe aan de pan en laat dit nog 10 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de ui in dunne ringen en voeg dit toe aan de pan. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  8. Serveer de spekjes met prei, wortel en tomaat warm op een bord.

Serveertemperatuur:

Serveer de spekjes met prei, wortel en tomaat warm.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde (per portie):

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Eiwitten: 25 gram
  • Vezels: 5 gram