Recept voor Paascupcakes

Gepubliceerd op: 31 maart 2024

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • 12 kleine chocolade-eitjes
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1-2 eetlepels melk
  • Voedingskleurstof in verschillende kleuren

Bereiding

  1. Bekleed een muffinbakvorm met de papieren cupcakevormpjes.
  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de boter toe en mix met een handmixer op lage snelheid tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.
  5. Voeg de melk en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.
  6. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes in de muffinbakvorm.
  7. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  9. Terwijl de cupcakes afkoelen, maak je de glazuur door de poedersuiker, citroensap en melk te mengen tot een glad mengsel.
  10. Voeg eventueel meer melk toe voor een dunner glazuur en verdeel het glazuur over verschillende kommetjes.
  11. Voeg in elk kommetje een paar druppels voedingskleurstof toe en meng goed.
  12. Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld, haal je ze uit de vormpjes en versier je ze met het gekleurde glazuur.
  13. Plaats op elke cupcake een chocolade-eitje als finishing touch.

Serveertemperatuur

Serveer de Paascupcakes op kamertemperatuur.

Aantal personen

Dit recept is voor 12 cupcakes.

Totale tijd

De totale bereidingstijd voor deze Paascupcakes is ongeveer 45 minuten, inclusief 25 minuten baktijd en 20 minuten afkoeltijd.

Voedingswaarde

Per cupcake:
  • Energie: 250 kcal
  • Vet: 9 gram
  • Verzadigd vet: 5 gram
  • Koolhydraten: 38 gram
  • Suikers: 25 gram
  • Eiwitten: 3 gram
  • Zout: 0,3 gram