Recept voor heerlijke appelflappen

Gepubliceerd op: 6 september 2024

Ingrediëntenlijst

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • Poedersuiker (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Doe de appels samen met de rozijnen, suiker en kaneel in een kom en meng goed door elkaar.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg.
  6. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan met een vork.
  7. Klop het ei los met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant van de appelflappen.
  8. Bak de appelflappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  9. Bestrooi de appelflappen eventueel met poedersuiker voor een extra zoete touch.

Serveertemperatuur

Serveer de appelflappen warm of op kamertemperatuur.

Aantal personen

Dit recept is geschikt voor 6 appelflappen.

Totale tijd

De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde

  • Calorieën: 180 kcal
  • Koolhydraten: 26 gram
  • Vet: 8 gram
  • Eiwitten: 2 gram
  • Vezels: 2 gram