Recept voor Groentepasta met Rijst en Ei

Gepubliceerd op: 9 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram wortels
  • 200 gram boontjes
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 300 gram rijst
  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne)
  • 4 eieren
  • 200 gram diepvries spinazie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingstijd: 30 minuten

Serveertemperatuur: Warm

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 550 kcal
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 85 gram
  • Eiwitten: 25 gram
  • Vezels: 10 gram

Bereiding:

  1. Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en de paprika en courgette in kleine stukjes.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Kook ook de pasta volgens de instructies op de verpakking, maar voeg de boontjes toe in de laatste 5 minuten van de kooktijd.
  5. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.
  6. Verhit een beetje olie of boter in een grote koekenpan en bak hierin de wortels, paprika en courgette op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
  7. Voeg de tomaten en diepvries spinazie toe en laat dit nog 5 minuten meebakken.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Giet de rijst en pasta af en voeg dit toe aan de groenten in de koekenpan. Meng alles goed door elkaar.
  10. Verdeel de groentepasta over 4 borden en leg op elk bord een plakje ei. Serveer direct.