Recept voor gehakt met aardappelen en broccoli (4 personen)

Gepubliceerd op: 21 september 2023

  • Ingrediënten:
    • 500 gram rundergehakt
    • 4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 kleine broccoli, in roosjes gesneden
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
    • 2 el olijfolie
    • 2 el tomatenpuree
    • 350 ml kippenbouillon
    • Kruiden naar keuze
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Calorieën: 500 kcal per portie
  • Voedingswaarde:
    • Vetten: 16 g
    • Koolhydraten: 53 g
    • Eiwitten: 28 g

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook tot het glazig is.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  5. Voeg de kippenbouillon toe en laat de saus enkele minuten koken.
  6. Voeg de aardappelblokjes, broccoli en de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Doe de inhoud in een ovenschaal en zet in de oven gedurende 30 minuten.
  8. Serveer het gerecht met wat extra groenten.