Recept voor gehakt met aardappelen en broccoli (4 personen)
- Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 kleine broccoli, in roosjes gesneden
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 350 ml kippenbouillon
- Kruiden naar keuze
- Kooktijd: 30 minuten
- Calorieën: 500 kcal per portie
- Voedingswaarde:
- Vetten: 16 g
- Koolhydraten: 53 g
- Eiwitten: 28 g
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook tot het glazig is.
- Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat de saus enkele minuten koken.
- Voeg de aardappelblokjes, broccoli en de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de inhoud in een ovenschaal en zet in de oven gedurende 30 minuten.
- Serveer het gerecht met wat extra groenten.