Ingredienten (voor 6 empanadas):
- 300 gram bloem
- 150 gram boter, in blokjes
- 100 ml koud water
- 1 ei
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 gram rundergehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- zout en peper naar smaak
- olie om in te bakken
Bereiding:
- Meng in een kom de bloem en boter tot een kruimelig deeg.
- Voeg het water en het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Dek het deeg af met plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.
- Voeg de paprika, tomaat, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en bak nog 5 minuten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 6 gelijke stukken.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol elk stuk deeg uit tot een cirkel van ongeveer 15 cm.
- Verdeel het gehaktmengsel over de deegcirkels, laat de randen vrij.
- Vouw de deegcirkels dubbel en druk de randen dicht met een vork.
- Verhit wat olie in een pan en bak de empanadas aan beide kanten goudbruin.
- Leg de gebakken empanadas op een bakplaat en bak ze nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveertemperatuur:
Serveer de empanadas warm.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 6 personen.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 1 uur, inclusief 30 minuten rusttijd voor het deeg.
Voedingswaarde per empanada:
- Energie: 350 kcal
- Vet: 20 gram
- Verzadigd vet: 10 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Suikers: 2 gram
- Eiwitten: 12 gram
- Zout: 1 gram