Recept voor Empanadas

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Ingredienten (voor 6 empanadas):

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter, in blokjes
  • 100 ml koud water
  • 1 ei
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • zout en peper naar smaak
  • olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Meng in een kom de bloem en boter tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg het water en het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Dek het deeg af met plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  5. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.
  6. Voeg de paprika, tomaat, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en bak nog 5 minuten.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  8. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 6 gelijke stukken.
  9. Bestuif het werkblad met bloem en rol elk stuk deeg uit tot een cirkel van ongeveer 15 cm.
  10. Verdeel het gehaktmengsel over de deegcirkels, laat de randen vrij.
  11. Vouw de deegcirkels dubbel en druk de randen dicht met een vork.
  12. Verhit wat olie in een pan en bak de empanadas aan beide kanten goudbruin.
  13. Leg de gebakken empanadas op een bakplaat en bak ze nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertemperatuur:

Serveer de empanadas warm.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 6 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 1 uur, inclusief 30 minuten rusttijd voor het deeg.

Voedingswaarde per empanada:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Verzadigd vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Suikers: 2 gram
  • Eiwitten: 12 gram
  • Zout: 1 gram