Recept voor Aspergecrème met Hamblokjes, Ei en Aardappelpuree

Gepubliceerd op: 10 juni 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram asperges
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 800 gram aardappelen
  • 50 gram boter
  • 100 ml melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en wat zout in ongeveer 8-10 minuten gaar.
  3. Verwarm de crème fraîche in een pannetje op laag vuur.
  4. Bak de hamblokjes in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.
  5. Kook ondertussen de eieren in een pan met kokend water in ongeveer 8 minuten hard.
  6. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
  7. Kook de aardappelen in een pan met ruim kokend water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
  8. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.
  9. Voeg de boter en melk toe en roer goed door totdat er een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Giet de asperges af en pureer ze samen met de verwarmde crème fraîche in een blender of met een staafmixer tot een gladde crème.
  11. Snijd de hardgekookte eieren in plakjes.
  12. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en schep hier de aspergecrème bovenop.
  13. Garneer de borden met de hamblokjes en plakjes ei.

Serveertemperatuur:

Serveer de aspergecrème met hamblokjes, ei en aardappelpuree direct na bereiding warm.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 500 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Verzadigd vet: 14 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Suikers: 10 gram
  • Eiwitten: 20 gram
  • Zout: 2 gram

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 35 minuten.