Recept voor Aardappelkroketten

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Ingredienten (voor 4 personen):

  • 800 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • paneermeel
  • frituurolie

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout totdat ze zacht zijn.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze goed uitlekken.
  4. Doe de aardappelen in een kom en prak ze fijn met een vork.
  5. Voeg het ei, de bloem, boter, geraspte kaas, zout en peper toe aan de aardappelen en meng alles goed door elkaar.
  6. Verdeel het aardappelmengsel in gelijke porties en vorm er kroketten van.
  7. Verwarm de frituurolie in een pan tot 180 graden Celsius.
  8. Haal de kroketten door het paneermeel en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  9. Bak de kroketten in de frituurolie totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  10. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier.
  11. Serveer de aardappelkroketten warm.

Serveertemperatuur:

Serveer de aardappelkroketten warm, direct na het bakken.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 45 minuten.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 350 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwitten: 8 gram
  • Vezels: 3 gram