Ingredienten (voor 4 personen):
- 800 gram aardappelen
- 1 ei
- 100 gram bloem
- 50 gram boter
- 50 gram geraspte kaas
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- paneermeel
- frituurolie
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout totdat ze zacht zijn.
- Giet de aardappelen af en laat ze goed uitlekken.
- Doe de aardappelen in een kom en prak ze fijn met een vork.
- Voeg het ei, de bloem, boter, geraspte kaas, zout en peper toe aan de aardappelen en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel het aardappelmengsel in gelijke porties en vorm er kroketten van.
- Verwarm de frituurolie in een pan tot 180 graden Celsius.
- Haal de kroketten door het paneermeel en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
- Bak de kroketten in de frituurolie totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de aardappelkroketten warm.
Serveertemperatuur:
Serveer de aardappelkroketten warm, direct na het bakken.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 45 minuten.
Voedingswaarde:
- Calorieën: 350 kcal
- Vet: 15 gram
- Koolhydraten: 45 gram
- Eiwitten: 8 gram
- Vezels: 3 gram