Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 gram bloem
- 150 gram aardappelen
- 100 gram doperwten
- 100 gram wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 kopje water
- olie om te frituren
Bereiding:
- Begin met het maken van het deeg voor de samosa's. Meng de bloem met een snufje zout en voeg geleidelijk water toe terwijl je het deeg kneedt. Kneed tot een stevige bal en laat het deeg rusten terwijl je de vulling maakt.
- Schil en snijd de aardappelen, wortels, ui en knoflook in kleine stukjes.
- Verhit een beetje olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de aardappelen, wortels en doperwten toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de garam masala, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder, chilipoeder en zout toe. Roer goed door en laat het geheel nog een paar minuten bakken.
- Voeg 1/4 kopje water toe en laat het geheel sudderen tot het water is opgenomen en de vulling goed gemengd is.
- Laat de vulling afkoelen terwijl je het deeg uitrolt.
- Verdeel het deeg in kleine balletjes en rol ze uit tot dunne cirkels.
- Snijd de cirkels doormidden zodat je halve maantjes krijgt.
- Neem een halve maan en vouw de rechte kant naar het midden, zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed aan.
- Vul de driehoek met een lepel van de afgekoelde vulling en vouw de bovenste rand naar beneden om een driehoekige samosa te maken.
- Herhaal dit proces tot al het deeg en de vulling op zijn.
- Verhit olie in een pan en frituur de samosa's tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat de samosa's uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Serveertemperatuur:
Serveer de samosa's warm, direct uit de pan.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd:
De bereiding van dit recept duurt ongeveer 45 minuten.
Voedingswaarde (per portie):
- Energie: 375 kcal
- Vet: 12,5 gram
- Verzadigd vet: 1,5 gram
- Koolhydraten: 56 gram
- Suikers: 3 gram
- Eiwitten: 9 gram
- Zout: 0,8 gram