Recept met spinazie, zalm, sla

Gepubliceerd op: 12 januari 2024

Spinazie-zalm salade Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten Voedingswaarden per portie: - Energie: 400 calorieën - Vet: 25 gram - Koolhydraten: 10 gram - Eiwitten: 30 gram - Vezels: 5 gram Ingrediënten: - 400 gram verse spinazie - 400 gram gerookte zalm - 1 kropsla - 1 rode ui - 1 komkommer - 1 avocado - 50 gram pijnboompitten - 50 gram feta kaas - 4 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels balsamicoazijn - Zout en peper naar smaak Bereiding: 1. Begin met het wassen van de spinazie en het droogdeppen met een keukenpapier. 2. Snijd de gerookte zalm in reepjes en leg deze op een bord. 3. Was de kropsla en scheur deze in stukken. Leg dit naast de zalm op het bord. 4. Snipper de rode ui en snijd de komkommer in stukjes. Voeg dit toe aan de kropsla. 5. Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Voeg dit ook toe aan de salade. 6. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Zet dit apart. 7. Verkruimel de feta kaas boven de salade en voeg de pijnboompitten toe. 8. Maak een dressing door de olijfolie, balsamicoazijn en zout en peper naar smaak te mengen. Giet dit over de salade. 9. Meng de salade goed door elkaar. 10. Verdeel de salade over 4 borden. 11. Voeg als laatste de verse spinazie toe aan de salade. 12. Serveer de spinazie-zalm salade direct. Eet smakelijk!