Recept met knoflook, rijst, kip, ei,
Recept voor Nasi Goreng met Kip en Ei
Ingredienten:
- 400 gram rijst
- 400 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 prei
- 2 eieren
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels pinda's (optioneel)
- 2 eetlepels gebakken uitjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer deze met 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal, zout en peper. Laat dit minstens 15 minuten intrekken.
3. Snipper de ui en snijd de rode peper in ringetjes. Verwijder eventueel de zaadjes voor een mildere smaak.
4. Snijd de prei in ringen en was deze goed.
5. Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur en voeg de zonnebloemolie toe.
6. Bak de gemarineerde kipfilet in de pan tot deze goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
7. Voeg nu de gesnipperde ui, rode peper en 2 fijngesneden teentjes knoflook toe aan de pan en bak deze kort.
8. Voeg vervolgens de prei toe en bak deze kort mee.
9. Schuif de groenten aan de kant en breek de eieren in de pan. Roer deze door de groenten en laat ze gaar worden.
10. Voeg nu de afgekoelde rijst en de gebakken kip toe aan de pan en meng dit goed met de groenten en eieren.
11. Voeg als laatste 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel sambal toe en meng dit goed door de nasi goreng.
12. Laat de nasi nog enkele minuten op laag vuur bakken tot alles goed opgewarmd is.
13. Serveer de nasi goreng met pinda's en gebakken uitjes naar wens.
Serveertemperatuur:
De nasi goreng kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd:
Bereidingstijd: 25 minuten
Marinadetijd: 15 minuten
Totaal: 40 minuten
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 554 kcal
- Koolhydraten: 49 gram
- Eiwitten: 28 gram
- Vetten: 24 gram
- Vezels: 3 gram