Recept met bladerdeeg, ei, courgette, ui, gruyere, paprika, prei

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Courgette-kaas taart Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten Voedingswaarde per portie: 480 calorieën, 32g vet, 21g koolhydraten, 25g eiwit Ingrediënten: - 6 plakjes bladerdeeg - 1 ei - 1 courgette - 1 ui - 100g gruyere kaas - 1 rode paprika - 1 prei - Zout en peper naar smaak Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking. 3. Snijd de courgette in dunne plakjes en de ui in halve ringen. 4. Rasp de gruyere kaas en snijd de paprika in kleine blokjes. 5. Was de prei en snijd deze in dunne ringen. 6. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en prei totdat ze zacht zijn. 7. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak deze mee totdat ze ook zacht zijn. 8. Breng het groentemengsel op smaak met zout en peper. 9. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de naden goed aan. 10. Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg. 11. Klop het ei los en giet dit over de groenten. 12. Bestrooi de taart met de geraspte gruyere kaas. 13. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. 14. Serveer de taart warm en geniet ervan! Tip: Je kunt de taart ook koud serveren als hartige snack of lunchgerecht.